Skupno število ogledov strani

nedelja, 13. maj 2018

Medvedki iz Kočevja, prihajamo k vam!

Dragi učenci!

Še malo, pa gremo malo po svoje...Odhajamo v Kočevje. 
Tam, kjer so znani kočevski medvedi? Ja, točno tam. 


"Kočevje leži na kraškem Kočevskem polju, na nadmorski višini 460 n, na obeh straneh kraške reke ponikalniceRinže. Nad mestom se dviga strma Kočevska gora z nekaterimi vrhovi, ki so višji od 1000 m (Slovenski vrh 1040 m, Ledenik 1068 m, Mestni vrh 1022 m in Suhi hrib 1004 m). Z Ljubljano in Hrvaško ga povezuje glavna cesta, prav tako je povezan z Novim mestom kot regionalnem središčem Dolenjske regije.
Naselje je nastalo na polotoku med desnim bregom Rinže, ki so ga s prekopom spremenili v otok in obdali z visokim obzidjem. Otok je bil dostopen z lesenim mostom. Obzidje so v 18. stoletju podrli in prekop zasuli, Kočevje se je nato razširilo tudi na levi breg Rinže. Ko je v Kočevje prišla leta 1893 železnica, se je naselje širilo v smeri kolodvora. Tu je nastalo rudarsko naselje ‘’Rudnik’’. Po drugi svetovni vojni so nastali še drugi predeli mesta: na Trati in Mestni log.
Kočevje ima kontinentalno podnebje z zelo visokimi poletnimi temperaturami. Meseci od novembra do aprila so hladni in mokri, julij in avgust pa sta vroča in suha. Povprečna letna temperatura je med najnižjimi v Sloveniji in se giblje med 4 °C do 8 °C."
(vir: url - https://sl.wikipedia.org/wiki/Ko%C4%8Devje)

Dobimo se v sredo, 16. maja, malo pred 8. uro pred OŠ Velika Dolina. 

Vsi, ki imate težave s slabostjo na avtobusu, vzemite tabletke proti slabosti. 

Nikar ne pozabite na malico in seveda...na dobro voljo. 

Vaše učiteljice,
                                 Zvonka, Renata  in  Edita


1 komentar:

  1. Pozdravljeni vsi skupaj, posebno moja Niki. Vidim, da ste srečno prispeli, lepo vas je videti. Imejte se lepo, uživajte v naravnih znamenitostih. Dež pa odženite. Lepo spite prvo noč.
    Mihaela Volk

    OdgovoriIzbriši

Zadnja objava